AND geeft kaartupdates voortaan anders vorm, met de focus op technologie / AND sluit haar vestiging in India / Forse kostenbesparing

Capelle aan den IJssel, 1 juni 2018 – AND gaat haar werkzaamheden in Nederland concentreren en haar kaartupdates voortaan anders vormgeven, met de focus op technologie. In Nederland wordt met name gewerkt aan het geautomatiseerd updaten en verrijken van kaarten, terwijl in India voornamelijk handmatige updates plaatsvinden. AND zal dan ook haar vestiging in India sluiten. Een en ander levert AND een forse kostenbesparing op.

Eerder al heeft AND aangegeven in transitie te zijn. AND werkt daarbij hard aan de ontwikkeling van alternatieve business modellen en het vercommercialiseren van reeds ontwikkelde nieuwe producten zoals MapFusion, het geautomatiseerd verrijken van kaart- en locatiedata door middel van sensordata uit de auto.

Het personeel van AND in India is reeds geïnformeerd. De verwachting is dat de sluiting voor het einde van dit jaar zal zijn gerealiseerd.

CEO Hugo van der Linde: “Dit is een logische stap binnen de ontwikkeling van AND haar kaarten slimmer en kosteneffectiever te onderhouden. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit voor onze mensen in India, die in sommige gevallen langjarig aan AND verbonden zijn geweest, een zware slag is. We danken hen voor hun inzet en bijdrage.”

Dit persbericht bevat voorkennis (‘insider information’) in de zin van Artikel 7(1) van de EU – richtlijn betreffende marktmisbruik.