AND kondigt wijzigingen in de Raad van Commissarissen aan

Barry Glick, met meer dan 30 jaar executive ervaring binnen toonaangevende kaarten, locatie en navigatie bedrijven, wordt voorgedragen.

Capelle aan den IJssel – 30 Juni 2016 – AND kondigt wijzigingen in de Raad van Commissarissen aan. De Raad van Commissarissen van AND zal wordt uitgebreid van twee naar drie leden. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen Barry Glick voordragen om als nieuw lid van de Raad van Commissarissen benoemd te worden.

Barry J. Glick heeft meer dan 30 jaar ervaring in de kaarten, locatie en navigatie industrie. In 1994 was hij oprichter en CEO van GeoSystems Global Corporation en realiseerde de initiële financiering en de doorbraak van haar consumentenwebsite MapQuest.com, alsook de B2B successen bij de Fortune 500 bedrijven. Als resultaat van deze successen ging GeoSystems in 1999 naar de beurs en werd in 2000 overgenomen door AOL/Time Warner. De heer Glick werd daarna CEO van Webraska Mobile Technologies, Inc., een pionier in off-board navigatie en location based services. Webraska werd later verkocht aan Sanef (onderdeel van de Abertis groep), de nummer één transport en telecom infrastructure management operator in Europa.

Vervolgens werd de heer Glick Vice President van Internet, Mobile and Media Products voor NAVTEQ, één van de grootste kaartmakers ter wereld, welke indertijd in 2008 door Nokia werd overgenomen.

Als CEO van ALK was de heer Glick in 2013 verantwoordelijk voor de verkoop van ALK aan Trimble.
Momenteel is de heer Glick werkzaam als President van PTV America, Inc. en als partner of bestuurslid bij GeoCodex, LLC; Location, Inc.; Carillon Ventures, LLC; en Spatial Justice Resources, Inc.

Barry heeft geografie gestudeerd aan de Cornell University en promoveerde in de State University of New York.

Rob Westerhof, voorzitter van de AND Raad van Commissarissen: “Ik ben verheugd met de aankondiging van deze voordracht door de Raad van Commissarissen. Barry brengt een schat aan ervaring en diepgaande kennis van de mapping, navigatie en locatie industrie mee. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage aan het functioneren van de Raad van Commissarissen zal leveren.”

Uitgaande dat de voorgestelde voordracht wordt aangenomen door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die verwacht wordt plaats te vinden in oktober 2016, zal de Raad van Commissarissen bestaan uit Robert Westerhof (voorzitter), Maarten Douma en Barry Glick (vanaf de dag van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders).