AND SLUIT OVEREENKOMST MET CYCLOMEDIA MET FOCUS OP AUTOMOTIVE SECTOR

Capelle aan den IJssel, 7 april 2016 – AND heeft een licentie overeenkomst afgesloten met CycloMedia. Dit stelt AND in staat haar technologie verder te ontwikkelen waarbij haar digitale kaarten door auto’s gegenereerde data worden verrijkt en onderhouden. In 2016 wordt een pilot project gestart. Deze stap vergroot AND’s groeiperspectieven in de automotive sector, die aan de vooravond staat van nieuwe technologie-gedreven ontwikkelingen en een belangrijke gebruiker is van digitale kaarten.

Binnen deze licentie overeenkomst stelt CycloMedia data aan AND ter beschikking. AND zal met behulp van deze data een pilot opstarten om haar technologie verder te ontwikkelen om geautomatiseerd en kosteneffectief data in haar digitale kaarten te verwerken. Dit is relevant gezien de huidige ontwikkelingen in de automotive sector richting de zelfrijdende auto.

AND maakt nu al gebruik van geanonimiseerde en door gebruikers gegenereerde GPS traces om haar digitale kaarten te onderhouden en verrijken. Met de mogelijkheid ook data zoals verkeersborden toe te voegen, gegenereerd uit sensor technologieën in de auto en beeldherkenningstechnieken, zal AND haar digitale kaarten automatisch en doorlopend kunnen actualiseren met ongekende dekking, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Daarnaast is AND als lid toegetreden bij ADASIS, een platform voor autofabrikanten en kaartenmakers. Dit platform heeft als doel de interface tussen ADAS (Advanced Driver Assistance Systems, ofwel geavanceerde hulpsystemen voor bestuurders) en bronnen voor kaartendata te standaardiseren. Onder de partners van ADASIS bevinden zich autofabrikanten als BMW, Daimler, FORD, Honda, Renault, Toyota, Volkswagen en Volvo alsook kaartenmakers als HERE en TomTom. Zie voor meer informatie www.adasis.org.

AND CEO Hugo van der Linde: “De overeenkomst met CycloMedia en de daaruit voortvloeiende pilot, is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van ons aanbod en innovatieve aanpak van het ontwikkelen van digitale kaarten. Sinds enige tijd onderzoeken we de mogelijkheden in de automotive markt en deze pilot is een logische stap. We hebben producten van hoge kwaliteit en structurele dekking in de belangrijke regio’s Noord-Amerika en Europa, dankzij gerichte investeringen in de voorbije jaren. Onze robuuste financiële positie stelt ons in staat om de benodigde investeringen zelf te financieren. Daarbij hebben grote internationale bedrijven onze positie erkend, gezien ook de twee grote contracten die we de afgelopen periode hebben verworven.”