AND verstevigt Raad van Commissarissen

Sean Fernback (voormalig CEO van HERE) en Kees Molenaar worden voorgedragen door de Raad van Commissarissen

Capelle aan den IJssel – 24 mei 2017 – AND is verheugd de voordracht van Sean Fernback en Kees Molenaar voor de Raad van Commissarissen aan te kondigen. De Raad van Commissarissen van AND zal wordt uitgebreid van drie naar vijf leden. De heer Westerhof zal aan het eind van zijn huidige termijn op 30 december 2017 terugtreden als commissaris.

Sean Fernback heeft meer dan 10 jaar executive ervaring in de kaarten, locatie en navigatie industrie, waaronder zowel de Consumer als Automotive sector. Gedurende 2006 – 2013 heeft hij bij TomTom gewerkt als Vice President Hardware Engineering en Senior Vice President Engineering & Product Development. In 2014 is hij begonnen als Senior Vice President Consumer bij HERE en is in 2015 benoemd als interim CEO. Hij leidde de verkoop van HERE dat vervolgens is overgenomen door BMW, Daimler en Audi. Sean is op dit moment board member van Mapcode Foundation.

Kees Molenaar heeft ruime ervaring met Nederlandse beursfondsen, voornamelijk vanuit een investeringsperspectief en is goed op de hoogte van de daarbij behorende governance practices. In de periode 2013 – 2014 is hij actief geweest als commissaris bij HES Beheer, destijds een onderneming die genoteerd was op Euronext, Amsterdam en daarna als CEO. Naast HES Beheer heeft Kees verschillende advies en board posities bekleed bij Delta Lloyd Investment funds, ING Barings, Kempen & Co. en Asterix Europe Fund. Kees is op dit moment lid van de Raad van Toezicht van Kempen beleggingsfondsen en Tradewind equity fund.

Rob Westerhof, voorzitter van de AND Raad van Commissarissen: “Ik ben verheugd met de aankondiging van deze voordracht door de Raad van Commissarissen. Sean Fernback is een expert binnen de industrie en brengt een schat aan ervaring en diepgaande kennis van de mapping, navigatie en locatie industrie mee. Kees Molenaar heeft ruime ervaring binnen advisory boards en is goed bekend met het Nederlandse corporate governance model. Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage aan het functioneren van de Raad van Commissarissen zullen leveren.”

De termijn van de heer Westerhof eindigt op 30 december 2017. De heer Westerhof heeft besloten dat dit zijn laatste termijn is en dat hij zal stoppen als commissaris per 30 december 2017. De heer Westerhof is acht jaar werkzaam geweest als commissaris van AND. De Raad van Commissarissen heeft besloten dat na zijn terugtreden de Raad van Commissarissen zal worden teruggebracht van vijf naar vier leden. De RvC hecht eraan de heer Westerhof te danken voor zijn jarenlange en deskundige betrokkenheid bij AND.

Uitgaande dat de voorgestelde voordracht wordt aangenomen door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die plaatsvindt op 7 juli 2017, zal de Raad van Commissarissen bestaan uit Rob Westerhof (voorzitter), Maarten Douma, Barry Glick en Sean Fernback en Kees Molenaar (vanaf de dag van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders).

Dit persbericht bevat voorkennis (‘insider information’) in de zin van Artikel 7(1) van de EU-richtlijn betreffende marktmisbruik.

Tags: