GeoJunxion (GOJXN.AS) kondigt met trots de samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis voor de levering van een op maat gemaakte digitale plattegrond om EHBO-ers te helpen bij het snel vinden en bereiken van de exacte locatie bij een noodsituatie

Capelle aan den IJssel, the Netherlands, 14 July 2022 – GeoJunxion (GOJXN.AS) kondigt met trots de samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis voor de levering van een op maat gemaakte digitale plattegrond om EHBO-ers te helpen bij het vinden en snel bereiken van de exacte locatie in geval van een calamiteit tijdens de Zwarte Cross, een 4-daags Nederlands festival. GeoJunxion biedt met zijn Outdoor Venue Plan een oplossing voor digitale kaarten op maat aan.  

Het Nederlandse Rode Kruis is aanwezig van 14 t/m 17 juli op de Zwarte Cross (https://www.zwartecross.nl) in Lichtenvoorde. Op het evenement helpt het Rode Kruis bezoekers bij eventuele medische problemen. Het Rode Kruis is met honderden vrijwilligers aanwezig om een gebied van 2.800.000 m2 en zo’n 220.000 bezoekers te begeleiden. Hiermee is dit het grootste Nederlandse evenement met hoge veiligheidseisen. Het Rode Kruis werkt al jaren samen met de Zwarte Cross. 

GeoJunxion heeft een digitale kaart van het gebied gemaakt met de belangrijkste Points of Interest (POI), zoals ingangen, campings, podia en alle EHBO-locaties van het Rode Kruis. Onderdeel van de digitale plattegrond van het evenemententerrein is een raster welke de exacte locaties weergeeft. In geval van een calamiteit ontvangen de EHBO-ers de locatie en kunnen ze met een telefoon naar die locatie navigeren. Met de digitale plattegrond kunnen de vrijwilligers sneller reageren en de locaties gemakkelijk vinden. 

Het Rode Kruis Nederland (https://www.rodekruis.nl) is onderdeel van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging (https://www.ifrc.org/). Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit duizenden vrijwilligers, Ready2Helpers, leden en donateurs. Ruim 400 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. Hulp aan mensen in nood, daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse, als je je huis uit moet door een gaslek of als je in het glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg, als mensen moeten vluchten voor geweld of als hun huis is weggevaagd door een modderstroom. 

Henk-Jan Kienhuis, een van de Rode Kruis vrijwilligers die activiteiten op de Zwarte Cross coördineert: “Tot nu toe werkten we op het evenement met een papieren plattegrond om de weg op het festival te vinden. Het kost ons echter kostbare tijd om zowel de eigen locatie als de routebeschrijving te vinden in geval van nood. Ik heb goede connecties bij GeoJunxion en ben bekend met de expertise van op maat gemaakte digitale plattegronden. Daarom hebben we de mogelijkheid besproken om de papieren kaart om te zetten naar een digitale plattegrond voor de Zwarte Cross, zodat de Rode Kruisvrijwilligers sneller kunnen reageren op een vraag voor hulp.”

Ivo Vleeschouwers, CEO van GeoJunxion: “We hebben met Henk-Jan Kienhuis de wensen van het Rode Kruis besproken en kwamen tot de conclusie dat onze Outdoor Venue Plan perfect zou aansluiten bij de wensen van het Rode Kruis bij een evenement als de Zwarte Cross. De Outdoor Venue Plan is een op maat gemaakte navigeerbare digitale kaart. De digitale kaart helpt professionals op evenementen om snel en gemakkelijk hun werk te kunnen doen, zelfs als de evenement locatie slechts een tijdelijke locatie is.” 

Henk-Jan Kienhuis vervolgt: “Bij een calamiteit telt elke seconde. In het verleden moesten onze vrijwilligers de papieren plattegrond gebruiken om hun eigen locatie en de locatie van de noodsituatie in te schatten. Vervolgens moet je uitzoeken hoe je het snelst bij de locatie van de calamiteit kunt komen. Met de Outdoor Venue Plan van GeoJunxion besparen we nu kostbare minuten in reactietijd, wat van cruciaal belang kan zijn in geval van een noodsituatie.”

Verken ZWARTE CROSS Map op PC via deze link: https://www.outdoorvenueplan.com/zc_rode_kruis