Kaartenmaker AND kondigt samenwerking aan en beoogd de kaarten industrie fundamenteel te veranderen

Capelle aan den IJssel – 11 september 2017 – AND is verheugd een samenwerking bekend te maken met Continental, een toonaangevende First Tier Automotive leverancier, om kaart- en locatiegegevens te verrijken met sensorgegevens welke worden verzameld door voertuigen. Tijdens de IAA Cars 2017 zullen AND en Continental presenteren hoe Map Fusion en eHorizon Map Service elkaar versterken en aanvullen om de kaarten van AND te verbeteren en verrijken om waarde te creëren voor de automotive industrie en andere sectoren.

Hugo van der Linde, CEO AND: “We zijn erg enthousiast om samen te werken met Continental. Continental brengt de kennis en kunde over de technologie in de auto en stuurt via de eHorizon Map API verwerkte gegevens naar AND. AND integreert deze gegevens om premium kaarten te maken. AND levert deze data in real-time en incrementeel om geavanceerde rijtoepassingen (ADAS) te ondersteunen. Verder, met meer dan 30 jaar ervaring in de verkoop van kaartlicenties bieden wij ook partijen aan om GPS trace en sensorgegevens te vermarkten.”

Volgend op de industrie trend waarbij steeds meer voertuigen ‘connected’ zijn, zien AND en Continental belangrijke zakelijke mogelijkheden om samen te werken op het gebied van digitale kaarten. Continental brengt specialisatie in automotive controlesystemen, cloud services, service operaties en ook locatie-based data-analyses. AND brengt expertise op het gebied van digitale kaarten zoals het maken, onderhouden en distributie van digitale kaarten.

Kaart- en locatiegebaseerde use-cases stimuleren innovatie voor geavanceerde rijtoepassingen op het gebied van veiligheid, eco-efficiëntie en comfort, evenals autonoom rijden. De conventionele manier van kaarten maken voldoet niet meer aan de eisen van deze moderne functies en systemen. Daarom gebruikt AND de Continental eHorizon Map Service en de AND Map Fusion-technologie om bestaande kaarten te verbeteren, te updaten en te verrijken. Als onderdeel van de eerste tests gebruikt AND al gegevens welke door de eHorizon Map API worden verzameld en integreert deze gegevens via Map Fusion.

Aansluitend op de huidige tests gaan beide bedrijven begin 2018 verder testen in het veld met een commercieel voertuigenvloot. Dit met als doel de eHorizon Map Service-technologie van Continental te testen in combinatie met de AND Map Fusion-technologie. Dit zal waarde toevoegen aan klanten zowel binnen als buiten de automobielindustrie. Deze waarde creatie wordt niet alleen gegenereerd door frequentere kaart updates, maar ook door meer attributen toe te voegen aan de digitale kaarten van AND.