Kaartenmaker AND ziet aanvragen naar geocoding stijgen nadat Google haar prijsbeleid heeft veranderd

Capelle aan den IJssel – 26 Januari 2017 – Vanaf het moment dat Google haar prijzen flink heeft verhoogd ziet AND een toename in aanvragen naar de geocoding services. Geocoderen is het omzetten van een adres naar een geografische locatie.

AND CEO Hugo van der Linde: “AND biedt al jaren geocoding van hoge kwaliteit. Uiteraard zijn wij blij met de toegenomen vraag naar onze geocodering services als een reactie op de wijziging in het prijsbeleid van Google grootverbruik door geocoding gebruikers. Wij zijn toegewijd aan het hoogste serviceniveau voor onze gebruikers.”

Geocoding door AND is gebaseerd op de eigen digitale kaarten van AND. De eigen database van AND heeft straatniveau gegevens tot huisnummer niveau voor Canada, de Verenigde Staten en alle West-Europese landen. De rest van de wereld wordt aangeboden op wijk of stadsniveau. Voor de Verenigde Staten biedt AND ook (reversed) geocoding waarbij de ZIP+4 code gebieden worden omgezet naar coördinaten.

Geocoderen is het omzetten van een adres naar een geografische locatie. Aan de andere kant, reversed geocoding zet juist de geografische numerieke coördinaten om naar een beschrijving van de locatie, meestal een plaatsnaam of volledig adres inclusief huisnummer.

Geocodering wordt gebruikt in diensten zoals turn-by-turn navigatie, routing, local search, GIS-analyses, workflow optimalisatie of wordt gebruikt in bredere bedrijfsprocessen. Samen met de gps-coördinaten biedt het daarnaast locatiegegevens voor geotagging media, zoals foto’s of RSS items.

Bedrijven en organisaties met interesse in de AND Geocoding services, bijvoorbeeld een licentie om zelf een geocoder te bouwen, gebruik van de AND Geocoding API of batch geocoding kunnen contact opnemen via  geocoding@and.com, meer info is te vinden op https://www.geojunxion.com/geocoding.

Over AND
AND is één van de vier ondernemingen die een eigen wereldwijde digital kaart aanbiedt, echter de enige onafhankelijke partij. AND focust daarbij op innovatieve kaarten data technologieën met als doel betere en relevantere kaartdata te ontwikkelen. AND toont al jaren succesvolle groei en heeft als beursgenoteerde onderneming de prijs voor Best Performer van Euronext in 2013 en 2015 gewonnen.