Kaartenmaker AND levert MapFusion aan overheid voor zelfrijdende auto

Verzameld door sensoren in de auto’s van Brabantse weginspecteurs, houdt AND’s MapFusion automatisch kaart- en locatiegegevens up-to-date

Capelle aan den IJssel, Nederland, 20 maart 2018 – AND is verheugd de samenwerking met Talking Maps bekend te maken, middels een pilot met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Brabant en V-Tron. AND zorgt ervoor dat gegevens, verzameld door slimme camera’s in auto’s van weginspecteurs, geautomatiseerd kaart- en locatiegegevens verbeteren, updaten en verrijken via MapFusion.

Deze samenwerking start met een pilot van waar bij de focus ligt op het verbeteren, updaten en verrijken van HD Kaarten met wegbelijning en verkeersborden op de corridor Maasvlakte-Venlo. Op basis van de pilotresultaten wordt het vervolg ingericht. HD Kaarten zijn een zeer nauwkeurige model van het wegennetwerk welke de zelfrijdende auto in staat stelt zeer nauwkeurig te manoeuvreren en de exacte positie te bepalen. Dit is cruciaal voor geavanceerde rijtoepassingen, coöperatief en autonoom rijden.

AND volgt hiermee de trend in de automotive sector dat auto’s steeds geavanceerder sensoren krijgen en steeds beter met het internet verbonden worden. Kaart- en locatiegegevens vormen een essentieel component voor geavanceerder veiligheid, eco-efficiency, comfort en autonoom rijden. De conventionele manier van kaartbouwen voldoet niet meer aan de eisen binnen deze ontwikkelingen. AND’s MapFusion zorgt niet alleen voor een ongekende rijkheid en nauwkeurigheid van kaartdata maar levert deze ook nog eens tegen substantieel lagere kosten. Eerder kondigde AND al haar samenwerking met Continental aan om kaarten automatisch te verrijken en onderhouden.

Hugo van der Linde, CEO AND: “We zijn erg enthousiast om, samen met V-Tron, onze MapFusion technologie inzetten in relatie tot de kennisvragen van overheden en andere partners van Talking Traffic. AND integreert automatisch gegevens uit de auto om zeer gedetailleerde en actuele kaarten te maken. Hiermee kan AND actuele data leveren om autonoom en coöperatief rijden met personen- en vrachtauto’s in Nederland een extra impuls geven.”

In eerste instantie zullen auto’s van Brabantse weginspecteurs hiervoor ingezet worden. Van daaruit zullen waarschijnlijk nog enkele wegbeheerders aanhaken bij de Talking Maps proef waardoor nog meer voertuigen gegevens gaan verzamelen.

Intertraffic
Het project Talking Maps wordt vanmiddag on 14:00 tijdens de internationale mobiliteitsbeurs Intertraffic in de RAI Amsterdam afgetrapt. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u de stand van programma SmartwayZ.NL bezoeken: 08.304, Smart Mobility Hal, Intertraffic Amsterdam.

Over AND
AND is één van de slechts vier ondernemingen die een eigen wereldwijde digital kaart aanbiedt, en de enige onafhankelijke partij. AND focust daarbij op innovatieve kaarten data technologieën met als doel betere en relevantere kaartdata te ontwikkelen.