Kaartmaker AND introduceert eerste versie van de High Definition Autonomous Vehicle Map

Capelle aan den IJssel, Nederland – 31 mei 2017 – Kaartenmaker AND introduceert de eerste versie van de High Definition Autonomous Vehicle Map van Schiedam, voor alle type wegen. Het zeer nauwkeurige model van het wegennetwerk stelt de zelfrijdende auto in staat zeer nauwkeurig te manoeuvreren en de exacte positie te bepalen. Dit is cruciaal voor geavanceerde rijtoepassingen (ADAS) en autonoom rijden.

AND CEO Hugo van der Linde: “We zijn trots om onze eerste kaarten te presenteren volgend op ons onderzoek in de automotive sector rond de zelfrijdende auto. Met de release van onze High Definition Autonomous Vehicle Map, een HD-kaart en een lokalisatiekaart, maken we autonoom rijden mogelijk in zowel de binnenstad als ook op snelwegen. Met deze kaart verwachten we meer contacten te kunnen leggen in de automobielindustrie.”

De HD-kaart biedt een zeer accurate en realistische weergave van de weg. De HD-kaart bevat onder andere rijbanen, vluchtstroken, parkeerplaatsen, oversteekplaatsen, kruispunten, rijstroken, virtuele rijstroken, wegmarkeringen en verkeersborden met een absolute nauwkeurigheid van 15 cm en een relatieve nauwkeurigheid van 5 cm.

De lokalisatiekaart is afgestemd op de HD-kaart en bevat herkenningspunten zoals verkeersborden, openbare verlichting, wegmarkeringen, vangrails, portalen en putten om de positie van het voertuig nauwkeurig te bepalen.

De HD-kaart en lokalisatiekaart zijn gemaakt met behulp van verschillende bronnen, waaronder de panoramafoto’s (360 graden) welke door CycloMedia zijn gemaakt en de CycloMedia geodata databases van straatmeubilair en objecten. De beelden zijn geometrisch correct met hoge nauwkeurigheid, vastgelegd tijdens het rijden bij een snelheid van maximaal 120 km/u waarbij om de vijf meter een foto wordt gemaakt. CycloMedia maakt gebruik van een gepatenteerd systeem om beelden te maken en geodata sets te realiseren. AND heeft als doel de HD-kaart en lokalisatiekaart met behulp van sensoren en camera’s in de auto’s te maken en up-to-date te houden.

Over AND
AND is één van de vier ondernemingen die een eigen wereldwijde digital kaart aanbiedt, echter de enige onafhankelijke partij. AND focust daarbij op innovatieve kaarten data technologieën met als doel betere en relevantere kaartdata te ontwikkelen. AND toont al jaren succesvolle groei en heeft als beursgenoteerde onderneming de prijs voor Best Performer van Euronext in 2013 en 2015 gewonnen.

Over CycloMedia
CycloMedia is marktleider in het systematisch en grootschalig in beeld brengen van de openbare ruimte. Dit wordt gedaan met hoogwaardige 360° straatfoto’s (HD-Cyclorama’s) en luchtfoto’s met GIS-nauwkeurigheid. Het hoofdkantoor van CycloMedia is gevestigd in Zaltbommel, Nederland.