NAVITEL® lanceert navigatiesoftware met West-Europese kaart van AND

Rotterdam, 9 april 2013 – NAVITEL®, -marktleider voor navigatie in Rusland en Oost-Europa en AND de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt-, start de verkoop van de navigatiesoftware met West-Europese kaarten. De kaarten dekken ruim 98% van het wegennet, waaronder miljoenen POI’s, adresgegevens en navigatie over de grenzen.

NAVITEL® en AND hebben het partnerschap in april 2012 aangekondigd om kennis, ervaring en knowhow in het ontwikkelen van navigatie producten te combineren. Dankzij deze samenwerking biedt NAVITEL® nu navigatieproducten met zeer gedetailleerde, nauwkeurige en actuele West-Europese kaarten op basis van de AND geodata. AND geodata wordt gebruikt voor het wereldwijd zoeken van adressen, geocoding, mapping en navigatie.

De kaarten beslaan meer dan 6 miljoen kilometer wegen, bijna 4 miljoen Points of Interest en ongeveer 372.500 steden en gemeenten. De volgende landen zijn opgenomen in het pakket “West-Europa”: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zwitserland en Zweden.

De NAVITEL® navigatiesoftware is per direct beschikbaar in Google Play (Android) en zal binnenkort beschikbaar zijn in iTunes (iOS). Andere platformen volgen later.

NAVITEL® is een toonaangevende leverancier van navigatieoplossingen voor de auto-industrie, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van satelliet navigatiesoftware en cartografie.

AND produceert en verkoopt wereldwijd digitale kaarten en locatie-gebaseerde diensten. Het bedrijf richt zich op het toevoegen van locatie-intelligentie met als doel bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van locatie-technologieën en big geo-data.

Navitel screenshot

 

Logo Navitel