Trading update Q1/13

AND sluit belangrijke overeenkomst met partij uit de navigatiesector

Rotterdam, 10 mei 2013 – AND International Publishers NV heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met een partij uit de navigatiesector voor het gebruik van wereldwijde kaarten van AND. Het afgesloten contract zal een materiële bijdrage leveren aan de omzet over 2013. Mede op basis hiervan kan AND de verwachting uitspreken dat de omzet over 2013 nu al minimaal zal uitkomen op € 4 miljoen. AND continueert haar verwachting het boekjaar 2013 winstgevend af te kunnen sluiten.

Gang van zaken
Over de eerste vier maanden van 2013 heeft AND een lagere omzet gerealiseerd vergeleken met dezelfde periode in 2012. Het in 2012 afgesloten contract met Navitel had een grote impact op de omzet in de maand april 2012, buiten deze impact zou de omzet over de eerste vier maanden in 2013 hoger zijn uitgevallen dan in 2012. De omzet uit het nieuw afgesloten contract valt na deze periode en is derhalve niet inbegrepen in de omzet over de eerste vier maanden van 2013. De eerste vier maanden in 2013 zijn winstgevend afgesloten.

Gedurende het eerste kwartaal is er gewerkt aan het AND LBS Platform. Begin april heeft AND dit platform voor wereldwijde location-based services (LBS) gelanceerd. AND biedt daarbij alle benodigde kerntechnologieën als basis voor schaalbare, wereldwijde LBS diensten waaronder geocoding, single-line local search, routeplanning en personaliseerde kaarten via APIs voor ontwikkelaars voor alle mobiele platforms. Dit platform past binnen de strategie om met behulp van technologisch hoogstaande maatwerkoplossingen geo-intelligentie aan bedrijfsprocessen van klanten toe te voegen.

Vooruitzichten voor 2013
De economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. Ook zal de nieuwe koers ten aanzien van het aanbieden van maatwerkoplossingen zich in 2013 nog verder moeten bewijzen. De resultaatontwikkeling in 2013 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel, de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en locatie gebaseerde diensten en de succesvolle implementatie van AND’s nieuwe koers. AND verwacht dat de omzet over 2013 minimaal zal uitkomen op € 4 miljoen. AND continueert haar verwachting het boekjaar 2013 winstgevend af te kunnen sluiten.

Strategie
AND is de onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt voor het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. Dit biedt blijvend kansen en AND zal dan ook haar bestaande kaarten nog effectiever verbeteren en updaten. Daarnaast zet AND in op het verhogen van haar toegevoegde waarde door haar kaarten en data als maatwerkdiensten aan te bieden. Hiermee zal haar verrijkte database, in combinatie met de vaak branche- en sectorspecifieke maatwerkoplossingen, als hefboom voor verdere groei van AND dienen te fungeren.