Verslag over het eerste halfjaar van 2017 AND International Publishers NV

Omzet en resultaat teleurstellend; AND verwerft momentum in automotive market

  • Omzet eerste halfjaar 2017 € 0,9 miljoen tegen € 6,1 miljoen in eerste halfjaar 2016. Verlies eerste halfjaar 2017 € 0,8 miljoen tegen € 3,2 miljoen nettowinst in eerste halfjaar 2016.
  • AND verwerft momentum in de automotive markt en zal volgende maand een samenwerking met een leidende Tier 1 automotive aanbieder aankondigen tijdens de IAA, de grootste automotive show in de wereld

Capelle aan den IJssel, 17 augustus 2017 – AND International Publishers NV heeft over het eerste halfjaar van 2017 een omzet van € 0,9 miljoen gerealiseerd en een verlies geleden van € 0,8 miljoen, wat resulteerde in een verlies per aandeel van € 0,21. In mei 2017 is aan de aandeelhouders een dividend van € 0,15 per aandeel uitgekeerd over 2016.

AND Chief Executive Officer Hugo van der Linde: “We kijken met gemengde gevoelens terug op het eerste halfjaar van 2017. AND’s huidige business is nog steeds afhankelijk van grote en eenmalige deals. De vertraging in de realisatie van dergelijke deals in deze periode is de oorzaak van de teleurstellende resultaten. Gesprekken met meerdere potentiele klanten over dergelijk deals die in financiële zin voor AND aantrekkelijk kunnen zijn lopen nog door. We moeten ervoor zorgen dat andere delen van onze business groeien om onze relatieve afhankelijkheid van deze eenmalige transacties te verminderen. In dat opzicht boeken we goede vooruitgang. We zijn verheugd mee te kunnen delen dat we een product ontwikkelen in samenwerking met een leidende Tier 1 automotive aanbieder. Volgende maand zullen we gezamenlijk dit product tijdens de IAA, de grootste automotive show in de wereld, presenteren. Het is onze intentie om kort daarna een Capital Markets Day te organiseren waarop we het product en de strategie daaromtrent presenteren aan de aandeelhouders en de pers. Houd onze persberichten in de gaten voor meer details over dit evenement. Wij zijn positief dat deze en andere strategische mogelijkheden een enorm potentieel heeft om AND naar het volgende niveau te brengen.”

Volledige persbericht inclusief financiële overzichten klik hier.

Tags: