Verslag over het eerste halfjaar van 2018 AND International Publishers NV

AND, als bedrijf in transitie, kent een teleurstellende omzet en resultaat maar groeiende tractie in de automotive market

  • Omzet eerste halfjaar 2018 € 0,5 miljoen tegen € 0,9 miljoen in eerste halfjaar 2017. Verlies eerste halfjaar 2018 € 0,9 miljoen tegen € 0,8 miljoen nettoverlies in eerste halfjaar 2017;
  • AND ziet haar transitie vorderen middels een groeiende tractie binnen de automotive market;
  • Sluiting vestiging India resulteert in structurele jaarlijkse kostenbesparing van circa €690.000;

Capelle aan den IJssel, 17 augustus 2018 – AND International Publishers NV heeft over het eerste halfjaar van 2018 een omzet van € 0,5 miljoen gerealiseerd en een verlies geleden van € 0,9 miljoen, wat resulteerde in een verlies per aandeel van € 0,25.

AND Chief Executive Officer Hugo van der Linde: “Eerder al hebben we in de outlook voor 2018 aangegeven dat AND een bedrijf in transitie is. Enerzijds is AND’s huidige business nog steeds afhankelijk van grote en eenmalige deals. De vertraging in de realisatie van dergelijke deals is de oorzaak van de teleurstellende resultaten in de eerste helft van 2018. Op dit moment zijn wij nog steeds met meerdere potentiële klanten in onderhandeling inzake kaartlicenties, die in financiële zin aantrekkelijk kunnen zijn voor AND.
Anderzijds werken wij hard aan de ontwikkeling van alternatieve businessmodellen en het vercommercialiseren van reeds ontwikkelde nieuwe producten om onze relatieve afhankelijkheid van deze eenmalige transacties te verminderen en richting een stabiele en hogere omzet te groeien.

Ons product MapFusion vormt daarbij een belangrijke troef. AND volgt met MapFusion de trend in de automotive sector dat auto’s steeds geavanceerder sensoren krijgen en steeds beter met het internet verbonden worden. Kaart- en locatiegegevens vormen een essentieel component voor geavanceerder veiligheid, eco-efficiency, comfort en autonoom rijden. De conventionele manier van kaartbouwen voldoet niet meer aan de eisen binnen deze ontwikkelingen. AND’s MapFusion zorgt niet alleen voor een ongekende rijkheid en nauwkeurigheid van kaartdata maar levert deze ook nog eens tegen substantieel lagere kosten. Eerder kondigde AND al haar samenwerking met Continental aan en alsook haar samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant. Ons innovatief product MapFusion, in combinatie met deze bijbehorende user cases, vormt de basis voor lopende gesprekken met meerdere grote (automotive) partijen over mogelijkheden tot samenwerking. Wij zullen dan ook onverminderd blijven inzetten op de verdere commerciële uitrol van MapFusion.”

Volledige persbericht inclusief financiële overzichten klik hier.

Tags: