Informatie over de milieuzone van de Gemeente Rotterdam

Informatie over de milieuzone van de Gemeente Rotterdam, het CHIO-terrein vindt plaats in het Kralingse Bos en valt binnen de milieuzone van de Gemeente Rotterdam. De milieuzone Stad Rotterdam geldt alleen voor vrachtauto’s met een emissieklasse 5 of lager. Vrachtauto’s met een buitenlands kenteken moeten ook voldoen aan de toegangseisen van de milieuzone. De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon het voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner het voertuig. 

Voor personen- en bestelauto’s gelden geen beperkingen. Zij mogen de milieuzone inrijden ongeacht leeftijd of emissieklasse.  De gemeente Rotterdam handhaaft de milieuzone Stad Rotterdam met behulp van cameratoezicht met automatische kentekenherkenning. Overtreders krijgen een boete van 280 euro.

Rotterdam kent ook een milieuzone Maasvlakte Rotterdam en een vrachtautoverbod op de ’s-Gravendijkwal. Voor deze gebieden moet een aparte ontheffing aangevraagd worden.

De grenzen van de milieuzone worden duidelijk aangegeven door borden en/of markeringen op de weg.

Ontheffingen

Voor vrachtauto’s die niet voldoen aan de toegangseisen van de milieuzone is het aanvragen van ontheffing mogelijk.

Aanvraag ontheffing vrachtauto’s met een Nederlands kenteken.

Aanvraag ontheffing vrachtauto’s met een Buitenlands kenteken.

Milieuzone Rotterdam
Wegmarkering en milieuzone borden

Overzicht milieuzone stad Rotterdam

Het CHIO-terrein bevindt zich binnen de milieuzone
Overzicht milieuzone Rotterdam Stad

Eco Alert Zones

De milieuzones van Rotterdam (Stad Rotterdam & Maasvlakte Rotterdam & vrachtautoverbod op de ’s-Gravendijkwal) zijn onderdeel van de Eco Alert Zones data suite van GeoJunxion.  De Eco Alert Zones database bevat informatie over rijbeperkingen met betrekking tot milieuzones en congestiezones wereldwijd. Het doel van Eco Alert Zones is om de luchtkwaliteit te verbeteren en de verkeersstromen te bevorderen. Er zijn milieuzones voor vrachtauto’s, auto’s, dieselauto’s, bedrijfsvoertuigen, taxi’s, bussen, bromfietsen, motorfietsen, etc.  Deze data wordt oa toegepast in navigatie, transport en logistieke oplossingen. Voor meer informatie klik hier.

Meer informatie van de Gemeente Rotterdam: Milieuzone Stad Rotterdam | Rotterdam.nl